Der var engang.....

 

Der var en gang

 

et stutteri med rigtig mange islandske heste, mange kårede hopper, et par gode avlshingste og  mange gode ungheste under  opvækst, kåde føl, glade mennesker, som sammen havde fundet en livsstil med islandske heste at være fælles om. Fællesskabet sluttede brat ved min mand Jørgens pludselige og uventede død.   -       Et menneskes tilværelse kan på ganske få timer blive ændret.

De stærkeste hænder er her ikke mere.

 

Derfor måtte tages en beslutning om, hvad der skulle ske med alle de mange islandske heste på Stutteri Gudenådalen?

 

Beslutningen er taget, langt den vervejende del af besætningen er nu solgt. - Det er gjort med meget stor vemod, hver enkelt hest bliver jo en del af ens tilværelse og livsstil. Beslutningen er taget  - ikke af egen fri vilje - men fordi det ikke kan være anderledes!

 

Det har været mange gode år  og  en dejlig livsstil , sommer  som vinter , men allermest foråret , græsset grønnes , hopper foler  og føllene spurter rundt på marken ned mod Gudenåen.  -  Rig på mange  gode , positive og stærke minder at tænke til bage på.

 

Stutteri Gudenådalen er her ikke mere, men få heste er udtaget til privat brug  - færre heste, som er  udvalgt  med meget stor omhu og som jeg har mulighed for at håndtere. Blandt de udvalgte er et par hopper, som stammer fra egen avl, som Jørgen og jeg sammen havde   kigget  nøjere  på og besluttet at sende til kåring.

Mit ønske er, at det nu må lykkes for mig alene, det ville glæde mig rigtig meget og  være en god afslutning på vort fællesskab

 

Egentlig var mit ærinde også, at sige en tak til flertallet af hjælpsomme islandshestefolk - dem har der trods alt været flest af -  som har været med til at hjælpe mig gennem den  første svære tid. Det er utrolig vigtigt at have et godt netværk.

        

   

     

Og tak til Johan Larssen fra Kvarnbacka Islandsheste, Sverige, som har valgt at købe alle hestene, på nær de heste jeg gerne vil beholde. Johan ønsker at avle videre på vore heste i Sverige.

 

                                          Esther Trampenau 
                                                                 

                                                           April 2008

 

Heste ved Gudenåen

Gudenådalens heste i Sverige

Gudenådalens heste lever videre i Sverige. Næsten alle de kårede hopper får løbende føl. Mange af de tidligere afkom efter hopperne er tilredet, der er en salgsside hvor mange af hestene fra Gudenådalen er til salg. Du kan kigge ind på følgende link.

 http://www.kvarnbacka.se